American Tourister

American tourister osnovan je 1932. godine u Providenceu na Rhode Islandu  kada je Sol Koffler  investirao cijenu svoju ušteđevinu u svoj san. Njegov cilj je bio da proizvede znatno izdržljiviji kofer  od konkurencije u istome rangu cijene. Sol je bio toliko odlučan da je odlučio napraviti kofer  vrijednosti 1$ tijekom „Velike Depresije“. 

Kompanija je ubrzo stekla reputaciju proizvodeći kvalitetne kofere  po povoljnijim cijenama. Bio je također i inovator. American Tourister je bio prvi proizvođač koji je napravio cijeli kofer  od vinyla. Koffler je među prvima vidio prednosti ovog novog revolucionarnog materijala razvijenog tijekom II. Svjetskog ratai prvi je predstavio kofere  napravljene od plastičnih kalupa.

1950-tih godina je unaprijedio proces izrade kofera  od plastičnih kalupa, stvarajući gotovo neuništive kofere  po povoljnijim cijenama. Kako je vrijeme prolazilo, kompanija je predstavila tapecirane ručke, čvršće bravice i širu paletu boja. Nove inovacije su nastavljene tijekom devedesetih godina i donijele su American Touristeru nagradu  od „Industrial Designers Society of America“ za „Easy Turn“ sistem upravljanja ručkom.

U isto vrijeme American Tourister je preuzeo Samsonite i zatim je postao drugi najvažniji brand u svijetu kovčega. Danas Samsonite nastavlja ulagati u svjetsku prisutnost  American Touristera i podržava težnju branda da pojača prisutnost u svijetu kao dobavljača povoljnijih, ali iznimno kvalitetnih kovčega s fokusom na obitelji i mlađe putnike.

Posjetite stranice tvrtke American Tourister

Download kataloga