Lacoste

Povijest tvrtke

René LACOSTE je ušao u povijest tenisa kada su on i njegovi kolege iz momčadi "Mušketira" po prvi puta odnijeli Davis Cup Amerikancima 1927. godine.

No, ne smiju se zaboraviti njegove i tri pobjede na French Openu (1925., 1927. te na terenima ROLAND-GARROS 1929.godine), njegove dvije pobjede u Velikoj Britaniji (WIMBLEDON 1925. i 1928.) i dva naslova na U.S.OPEN-u u Forest Hillsu (1926. i 1927.).

René LACOSTE se rodio u Francuskoj 2. srpnja 1904. godine, a umro je 12. listopada 1996.

Istinita priča o "Krokodilu" počinje 1927. godine. René LACOSTE je volio pripovijedati o tome kako je njegov nadimak postao znak poznat diljem svijeta.

Nadimak "Krokodil" dao mi je američki tisak, nakon što sam se s kapetanom francuske Davis Cup momčadi kladio za kovčeg od krokodilske kože. On je obećao da će mi ga kupiti, ako dobijem vrlo važan meč za našu momčad. Javnosti se očito svidio taj nadimak, koji je izražavao upornost koju sam pokazivao na teniskim igralištima, nikada ne ispuštajući plijen!.

Tako je moj prijatelj Robert GEORGE nacrtao "Krokodila" kojega sam ja tada dao izvesti na sako koji sam nosio na igralištima.

Pažljivi gledatelj mečeva koje je René LACOSTE igrao na Davis Cupu bila je pobjednica u golfu na natjecanju "BRITISH Womens golf title", gospođica Simone THION de la CHAUME, koja je uskoro postala njegovom suprugom i stalnom potporom.

Godine 1933. René LACOSTE i André GILLIER, vlasnik i predsjednik tada najveće francuske firme za proizvodnju trikotaže, osnovali su tvrtku za proizvodnju košulje sa izvezenim logotipom. Šampion je tu košulju osmislio za vlastitu upotrebu na teniskim igralištima, ali i brojne druge košulje za tenis, golf i jedrenje - kako se može vidjeti u prvom katalogu iz te 1933. godine.

Koliko je nama poznato, bilo je to prvi put da se marka proizvoda pojavila na vanjskoj strani odjevnog predmeta - zamisao koja je otada postala jako uspješna.

Ta je košulja značila revoluciju na području muške sportske odjeće i zamijenila je klasične štirkane košulje dugih rukava od tkanog materijala. Prva košulja LACOSTE bila je bijela, malo kraća od ostalih košulja, imala je rebrasto pleteni ovratnik, kratke rukave s rebrasto pletenim krajevima i bila je izrađena od lagane pletene tkanine nazvane Jersey petit piqué. Ona i dalje pruža istu kvalitetu, udobnost i solidnost na kojima je izgradila svoje ime i koje ju čine jedinstvenom.

Posjetite stranice tvrtke Lacoste